Στις 30 Μαρτίου η συζήτηση περί Προανακριτικής για τον Ν. Παππά
Βουλή

Στις 30 Μαρτίου η συζήτηση περί Προανακριτικής για τον Ν. Παππά

Την Τρίτη 30 Μαρτίου θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση πάνω στην πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα ερευνήσει ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016, μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα περί της προσπάθειας δημιουργίας ενός μέσου που θα στήριζε την τότε κυβέρνηση. 

Επί της διαδικασίας, η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 το πρωί, με τις τοποθετήσεις των εισηγητών από τα κόμματα, με τη σκυτάλη να περνά στη συνέχεια σε έναν κύκλο 12 ομιλητών.

Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς έχει δικαίωμα να πάρει το λόγο και να τοποθετηθεί, κλείνοντας ουσιαστικά τη συζήτηση για τα δύο αδικήματα για τα οποία εγκαλείται.

Στη συνέχεια, οι βουλευτές θα ψηφίσουν σε κάλπη επί των αδικημάτων, επιλέγοντας αν θέλουν ή όχι να διερευνηθεί το συγκεκριμένο αδίκημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα υπάρχει και δικαίωμα ψήφου διά επιστολικής, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας που βρίσκεται σε ισχύ.

Παρά την αντίδραση μέρους της αντιπολίτευσης, οι βουλευτές που δεν θα μπορούν να παραβρεθούν στην Ολομέλεια θα μπορούν να στέλνουν την ψήφο τους σφραγισμένη σε φάκελο, ο οποίος θα ανοίγεται και θα τοποθετείται στην κάλπη.

Για την έγκριση της πρότασης και τη σύσταση της προανακριτικής απαιτείται η θετική ψήφος τουλάχιστον 151 βουλευτών.