Στις 29 και 30 Οκτωβρίου η 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος

Στις 29 και 30 Οκτωβρίου η 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος

Στις 29-30 Οκτωβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί η 3η «Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες», στην οποία θα συμμετάσχουν αρχηγοί κρατών, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ε.Ε., υπουργοί, ακαδημαϊκοί, ισχυροί επιχειρηματίες και άλλοι επιφανείς εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο προσκήνιο της συνάντησης θα είναι η εμβάθυνση των σχέσεων και των οικονομικών δεσμών σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος μέσω της ενίσχυσης, μεταξύ άλλων, του πολιτικού διαλόγου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού κόσμου. Στις εισαγωγικές τους ομιλίες, οι πολιτικοί ηγέτες αναμένεται να εστιάσουν στη σημασία της θεμελίωσης ζωντανού και συγκροτημένου Ευρω-Αραβικού διαλόγου.

Ως εξέλιξη των συζητήσεων που έλαβαν χώρα το 2016 και το 2017, η ημερήσια διάταξη της φετινής Συνόδου είναι πιο στοχευμένη με επίκαιρα θέματα. Η Πολιτική Γειτονίας Ευρώπης και Αραβικού κόσμου, το μεταναστευτικό ζήτημα, η Κλιματική Αλλαγή και η Ενεργειακή μετάβαση, η Οικοδόμηση Θεσμών και τα Κοινωνικά Κινήματα έχουν περίοπτη θέση στην ατζέντα.