Στις 169 οι επιστροφές προς την Τουρκία - Πόσοι συνελήφθησαν

Στις 169 οι επιστροφές προς την Τουρκία - Πόσοι συνελήφθησαν

Του Αλέξανδρου Διαμάντη 

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο στο πλαίσιο της Συμφωνίας Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τις 9 Ιουλίου μέχρι και σήμερα έχουν επιστρέψει στην Τουρκία 141 υπήκοοι τρίτων χωρών και 28 Τούρκοι πολίτες.

«Έως 20-01 τ.ε., πραγματοποιήθηκαν από τη χώρα μας προς την Τουρκία, με τη συνδρομή του Frontex, εκατόν είκοσι μία (121) επιχειρήσεις επιστροφής μέσω θαλάσσης και σαράντα τρεις (43) μέσω αέρος. Παράλληλα, στο πλαίσιο εφαρμογής του διμερούς Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας - Τουρκίας και της Συμφωνίας Επανεισδοχής Ε.Ε. - Τουρκίας, από 09-07-2019 μέχρι 20-01 τ.ε., έχει πραγματοποιηθεί η επανεισδοχή στην Τουρκία 141 υπηκόων τρίτων χωρών και 28 Τούρκων υπηκόων, αντίστοιχα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική απάντηση. 

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαβίβασε στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των συλληφθέντων αλλοδαπών για παράνομη είσοδο στα ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα από αστυνομικές και λιμενικές αρχές.