Στις 11:00 η κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Α' Νεκροταφείο

Στις 11:00 η κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Α' Νεκροταφείο

Στις 11 το πρωί κηδεύεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στο Α' νεκροταφείο της Αθήνας. Η οικογένεια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τον θάνατό του την Παρασκευή το πρωί.

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε σε κορυφαίες κυβερνητικές και κομματικές θέσεις. Είναι γνωστό όμως, ότι εδώ και πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ είχε διαχωρίσει -με βάση τις αρχές και τις αξίες του- πλήρως και ριζικά τη θέση του απέναντί του. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που οργάνωσε το κόμμα από το Μόναχο και μέχρι το τέλος στάθηκε δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών χωρίς ελαφρυντικά για την υπόθεση παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ' επάγγελμα και παθητική δωροδοκία. Από την πλευρά του, έκανε λόγο για σκευωρία.

Το 2017, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους εξαιτίας ανεπανόρθωτων βλαβών της υγείας του. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε κατά ένα χρόνο την ποινή του (κάθειρξη 19 ετών), ενώ διέταξε τη δέσμευση της περιουσίας του και επιδίκασε αποζημίωση του Δημοσίου με ποσό 1 εκατ. ευρώ. Μετά από εξαετή δικαστική περιπέτεια, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αποφυλακίστηκε τελικά τον Ιούλιο του 2018 επικαλούμενους προβλήματα υγείας.

Στις 27 Αυγούστου, σε ηλικία 82 ετών, πέθανε από καρδιακή ανακοπή σε νοσοκομείο της Αθήνας.