ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2015η
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν γυμνάσια και δημοτικά - Τι θα ισχύσει για τις προαγωγικές εξετάσεις

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν γυμνάσια και δημοτικά - Τι θα ισχύσει για τις προαγωγικές εξετάσεις

Την ημερομηνία της 10ης Μαΐου έθεσε ως ορόσημο για το άνοιγμα των γυμνάσιων και των δημοτικών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης αποτελούν προτεραιότητα με βάση και το εργαλείο των self test.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Καθημερινή, δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις γι' αυτές τις σχολικές βαθμίδες και άρα δεν θα εφαρμοστεί από τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων. Βάσει αυτών των δεδομένων, το διδακτικό έτος θα παραταθεί έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως είχε δηλώσει οι τελικές αποφάσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Όσο για τις πανελλαδικές δρομολογούνται για εντός Ιουνίου, αλλά πάλι οι ανακοινώσεις θα γίνουν τον προσεχή χρόνο, είχε δηλώσει η υπουργός Παιδείας.

Self test και σε γυμνάσια - λύκεια

Στα self test στα σχολεία αναφέρθηκε  ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο οποίος εξήγησε ότι στα Λύκεια έχουν προκύψει περίπου 2.000 κρούσματα και έχουν κλείσει 160 σχολεία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κόπτσης, το ποσοστό των μαθητών που έχουν βρεθεί θετικοί είναι 0,1% και έχουν κλείσει το 0,7% των τμημάτων και το 0,9% των σχολείων. Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση η διαδικασία κρίνεται άκρως επιτυχημένη και χάρη σε αυτήν περιορίστηκε η μετάδοση του κορονοϊού στα σχολεία.

Όπως είπε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας, τα self test θα είναι υποχρεωτικά και στους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα.