«Στηρίζουμε το επιχειρείν για τη δημιουργία θέσεων εργασίας»
Κυρ. Μητσοτάκης

«Στηρίζουμε το επιχειρείν για τη δημιουργία θέσεων εργασίας»

Με κορυφαία στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, μέλη του CEO Clubs Greece, συναντήθηκε την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου τους διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα με στόχο τη δημιουργία πολλών νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Ο πρωθυπουργός ανέπτυξε την οριζόντια πολιτική μείωσης της φορολογίας της εργασίας (εισφορά αλληλεγγύης) και των ασφαλιστικών εισφορών, που βρίσκεται στον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος. 

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων σημείωσαν ότι συμφωνούν με τις πρώτες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι λόγω των φόρων και των εισφορών αντιμετωπίζουν ακόμη δυσκολίες στην προσέλκυση στελεχών από το εξωτερικό αλλά και για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την προτεραιότητα της δημιουργίας περιφερειακών κέντρων (regional hubs) στην Ελλάδα στον κλάδο της πληροφορικής, την αναβάθμιση των υποδομών (δίκτυα - μεταφορές) και την ανάγκη κινήτρων, ώστε περισσότεροι εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης να επιστρέψουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Βασίλης Ανδρικόπουλος. 

Εκ μέρους του CEO Clubs Greece, στο οποίο είναι μέλη 150 επιχειρήσεις με τζίρο 6,7 δισ. ευρώ (3,5% ΑΕΠ) από 10 κλάδους της οικονομίας, συμμετείχαν τα παρακάτω ανώτατα στελέχη: Δημήτρης Αναγνωστάκης (Boehringer - Ingelheim), Χρήστος Μπαλάσκας (Hellas Gold), Δημήτρης Δοντάς (Knauf), Κώστας Γεράρδος (Plaisio), Σταύρος Κατσικάδης (Flisvos Marina), Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Coffee Island), Πολυδεύκης Λουκόπουλος (Signify), Γιάννης Παπαχρήστου (Coca-Cola 3E), Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Goldair Handling), Κώστας Πετρούτσος (LeasePlan), Σπύρος Πουλίδας (IBM), Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture), Αντώνης Τσιμπούκης (Cisco), Κώστας Τσοβίλης (Goldair Tourism), Guiseppe Zorgno (AIG), Γεωργία Καρτσάνη (Πρόεδρος, CEO Clubs Greece) και Γιώργος Σαγώνας (Γενικός Διευθυντής, CEO Clubs Greece).