ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1955η
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

Στήριξη του πρωθυπουργού προς τη Ζέτα Δούκα

Στήριξη του πρωθυπουργού προς τη Ζέτα Δούκα

Η σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Κύρα Κάπη επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ζέτα Δούκα, προκειμένου να της εκφράσει την πλήρη στήριξη του κ. Μητσοτάκη στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας. Η ηθοποιός είχε ζητήσει με ανοιχτή επιστολή συμπαράσταση από τον ίδιο και την πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Ζέτα Δούκα έγραψε στο Instagram:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που ανάρτησα προς τον ίδιο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου μέσω της συμβούλου του κ. Κύρας Κάπη. Μου μεταφέρθηκε η πλήρης στήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, καθώς και το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον κύριο Γιατρομανωλάκη, να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Από την πλευρά μου επισήμανα ότι εκτός των παραπάνω πρέπει να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Πολιτείας και των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να τύχουν πλήρους διερεύνησης τα καταγγελλόμενα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρους ανηλίκων ή νεαρών ατόμων, ακόμη κι αν αυτά έχουν τυπικώς παραγραφεί εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού σε αυτό το πεδίο.

Είναι σημαντικό να αισθανθούν τα θύματα τέτοιων ειδεχθών πράξεων, τα οποία ακόμη φοβούνται να βγουν να μιλήσουν, ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι στο πλευρό τους και τα στηρίζει.

Η κα Κάπη με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας μας στον πρωθυπουργό» έγραψε στην ανάρτησή της η Ζέτα Δούκα.

Προηγουμένως, στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Ζέτα Δούκα σημείωσε πως οι αποκαλύψεις «της σπουδαίας Σοφίας Μπεκατώρου, που έφεραν στο φως εγκλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια τον αθλητικό χώρο, άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου, αποκαλύπτοντας αντίστοιχες πράξεις που βασανίζουν χρόνια το καλλιτεχνικό στερέωμα» Σημείωνε επίσης για την ΠτΔ και τον πρωθυπουργό: «Με όλο το σεβασμό στα αξιώματα και τα πρόσωπά σας, παρακαλούμε θερμά όπως πάρετε σαφή και καταλυτική θέση απέναντι και σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου όπου όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων.

Ανοίκεια επίθεση δέχεται ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς εμφανίστηκαν αφίσες με το πρόσωπό του και τη λέξη «Σίχαμα». Επίσης, κυκλοφόρησαν φήμες πως έχει φύγει στο εξωτερικό. Ο δικηγόρος του Νίκος Γεωργουλέας διέψευσε κατηγορηματικά την τελευταία φήμη, ενώ σχολίασε και τις αφίσες.