Στην «πράσινη λίστα» του Βελγίου η Ελλάδα

Στην «πράσινη λίστα» του Βελγίου η Ελλάδα

Στη δημοσιότητα δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από το βελγικό Υπουργείο Εξωτερικών η ανανεωμένη λίστα με τις χώρες στις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια εντός της ΕΕ, στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Στην «πράσινη» λίστα του Βελγίου υπάρχουν ακόμη 20 χώρες. Πρόκειται για τις: Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Κροατία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία, Τσεχία και Σλοβενία.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο από αυτές τις χώρες δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ ούτε να μπουν σε καραντίνα.

Στην «πορτοκαλί» λίστα του Βελγίου περιλαμβάνονται οι Κύπρος, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία. Όσοι φτάνουν στο Βέλγιο από αυτές τις χώρες υποβάλλονται σε τεστ και μπαίνουν σε καραντίνα.

Στην «κόκκινη» λίστα των Βρυξελλών, που σημαίνει ότι απαγορεύονται τα ταξίδια, βρίσκονται: Φινλανδία, Ιρλανδία, Μάλτα, Νορβηγία.

Ο Βέλγος εκπρόσωπος για ζητήματα κορονοϊού Υβ Βαν Λάτεμ είχε προαναγγείλει την ανανέωση της βελγικής λίστας για τις χώρες που επιτρέπονται τα ταξίδια εντός ΕΕ, διευκρινίζοντας πως η χθεσινή λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν η παλιά. Σε αυτήν η Ελλάδα φαινόταν μαζί με την Κύπρο να έχουν «πορτοκαλί» σήμανση.

Σημειώνεται ότι γι' αυτό το γεγονός, υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με το βελγικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ η Ελλάδα έχει άρει τους περιορισμούς για όσους προέρχονται από το Βέλγιο από την 1η Ιουλίου.