Στην πλειονότητα τους οι Αυστριακοί υποστηρίζουν τα νέα δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού

Στην πλειονότητα τους οι Αυστριακοί υποστηρίζουν τα νέα δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού

Οι Αυστριακοί, στην πλειονότητά τους, υποστηρίζουν τα νέα δραστικά μέτρα -«μερικό lockdown»- της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, τα οποία ισχύουν από την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, όπως διαπιστώνουν τρεις διαφορετικές αντιπροσωπευτικές δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του εβδομαδιαίου πολιτικού Profil που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, οι πολίτες σε ποσοστό 55% αξιολογούν ως "λογικούς" τους περιορισμούς νυκτερινής εξόδου, μάλιστα σε ποσοστό 8% θεωρούν ότι δεν είναι τόσο αυστηροί όσο θα έπρεπε, ενώ σε ποσοστό 33% πιστεύουν πως αυτοί είναι υπερβολικοί.

Το νέο, δεύτερο, lockdown αποτελεί για ένα ποσοστό 42% των ερωτηθέντων ένδειξη ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, αλλά το 54% «μάλλον δεν το πιστεύει» ή «δεν το πιστεύει καθόλου».

Το 51%  μάλιστα θεωρεί ότι η κατάσταση τώρα είναι κρισιμότερη από τον Μάρτιο, με το 23% να την αξιολογεί ως παρόμοια, το 19% ως λιγότερη κρίσιμη από ό,τι την περασμένη άνοιξη, και το 7% να μην εκφέρει γνώμη.

Μία αντίστοιχη δημοσκόπηση για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ATV εμφανίζει σημεωτέον το 77% των ερωτηθέντων να πιστεύουν ότι οι γύρω τους τηρούν τους περιορισμούς εξόδου.

Τέλος, μία άλλη δημοσκόπηση της ημερήσιας εφημερίδας Oesterreich, που δημοσιεύεται στο αυριανό της φύλλο, καταγράφει ένα ποσοστό 55% να αξιολογεί θετικά τη γενική διαχείριση κρίσεων από τον Αυστριακό ομοσπονδιακό καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ