Στην Λευκωσία αύριο Παναγιωτόπουλος - Φλώρος

Στην Λευκωσία αύριο Παναγιωτόπουλος - Φλώρος

Στη Λευκωσία θα βρίσκεται αύριο, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα παραστεί στην καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορτασμών της 61ης επετείου από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα συνοδεύεται από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν, επίσης, πρέσβεις και ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών.

Στην παρέλαση, η ποία θα ξεκινήσει στις 11:00 επί της Λ. Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, θα συμμετάσχουν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα, καθώς και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και στη συνέχεια θα γίνει η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο κ. Αναστασιάδης πλαισιωμένος από τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπο Πετρίδη και τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Στη φετινή στρατιωτική παρέλαση επιτρέπεται η παρουσία κοινού, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες του υπουργείου Υγείας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή safe pass και η χρήση προστατευτικής μάσκας. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.