Στην Ιταλία το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου που συνετρίβη στον Πόρο

Στην Ιταλία το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου που συνετρίβη στον Πόρο

Στην Ιταλία μεταφέρθηκε το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου που συνετρίβη στον Πόρο, προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η αεροπορική τραγωδία, που οδήγησε στον θάνατο τρεις ανθρώπους.

Η μεταφορά του μαύρου κουτιού στην γειτονική χώρα κρίθηκε απαραίτητη, καθώς η Ιταλία είναι η χώρα κατασκευής του ελικοπτέρου και επομένως το εξειδικευμένο προσωπικό γνωρίζει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες.

«Το συγκεκριμένο ελικόπτερο είναι χωρητικότητας οχτώ ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη και είχε μόνο δύο άτομα επάνω, δεν ήταν βαρύς δηλαδή για να πω ότι δυσκολευόταν να απογειωθεί. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», αναφέρει στο OPEN TV ο γενικός διευθυντής Αερομεταφορών ΥΠΑ, Χρήστος Παπαγεωργίου.

Βάσει των πρώτων στοιχείων, τα οποία επικαλείται το ΑΠΕ, πριν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ, είχε προηγηθεί μηχανική βλάβη.

Ο Έλληνας πιλότος και δύο Ρώσοι υπήκοοι ήταν τα τρία άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο και έχασαν τη ζωή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία η πρεσβεία και στελέχη της ρωσικής FSB φέρεται να «ερευνούν» το τραγικό δυστύχημα.