7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Αλέξης Τσίπρας: Στην επιτροπή υπάρχουν πέντε σοβαροί και άλλοι που δεν είναι – Έχω λόγο ενωτικό

Στην επιτροπή υπάρχουν πέντε σοβαροί και άλλοι που δεν είναι – Έχω λόγο ενωτικό
Eurokinissi

Μια ακόμη επίθεση κατά των μελών της επιστημονικής επιτροπής εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας την ώρα που κατηγορεί την κυβέρνηση για εργαλειοποίησή της δηλώνοντας σε συνέντευξή του υπάρχουν πέντε σοβαροί και οι άλλοι που δεν είναι για να προσθέσει πως κάποιοι τον ενημερώνουν κατ ιδίαν και του εκφράζουν τη δυσφορία τους. Τους ταύτισε δε με αυτούς που το προηγούμενο διάστημα είχαν επιλέξει την αποχή και συνέχισε λέγοντας πως ο ίδιος έχει λόγο… ενωτικό.

Επιμένοντας να πατά σε δύο βάρκες και να μιλάει για πειθώ ως προς το θέμα των εμβολιασμών ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης από τη μία υποστήριξε πως οι επιστήμονες κάνουν τη δουλειά τους και πρέπει να τους ακούει ο κόσμος και από την άλλη κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι την έχει αποδομήσει με τις πράξεις και τη συμπεριφορά της.

Συνέχισε όμως απαντώντας σε ερώτηση για το λόγο για τον οποίο οι επιστήμονες δεν αντιδρούν στις, όπως υποστηρίζει, πιέσεις και παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας λέγοντας πως «ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του» και προσθέτοντας ότι υπάρχουν «αξιόλογοι και αυτή που χρησιμοποιούν τον ρόλο που τους ανατέθηκε για προσωπική τους προβολή»

Και συνέχισε υποστηρίζοντας πως τις αποφάσεις τις παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εν συνεχεία τους βάσει ως «ασπίδα» για να αναφέρει ότι πολλοί εκ των επιστημόνων επισημαίνουν τα λάθη που γίνονται και τις λανθασμένες αποφάσεις.

«Μου το λένε κατ ιδίαν» είπε και σημείωσε πως η αντίθεσή τους είναι και ο λόγος που στη συνέχεια «βυθίζονται» στη σιωπή όπως έγινε και… πρόσφατα με ορισμένους εξ αυτών. «Υπάρχουν πέντε σοβαροί» τόνισε για να καταλήξει λέγοντας πως «υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι...».

Στη συνέντευξή του επανέλαβε όλες τις καταγγελίες που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα μίλησε εκ νέου για προσπάθεια της κβυέρνησης να διχάσει με αφορμή τις διευκολύνσεις που δίνει στους εμβολιασμένους κλείνοντας και πάλι το μάτι σε όλους όσοι δεν συμμετέχουν μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα αλλά και στους νέους τα αυτιά των οποιων συνεχίζει να χαιδεύει...