Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ για την απρεπή συμπεριφορά

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ για την απρεπή συμπεριφορά

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ενημέρωσε σήμερα τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη χθεσινή αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Μάρκου, που υπήρξε και η αιτία αποβολής του από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, κατά τη συζήτηση των πορισμάτων της προανακριτικής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Τασούλας ζήτησε από τον πρόεδρο της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου, να εξετάσει η επιτροπή, εάν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την συμπεριφορά του κατά τη συνεδρίαση, κρίνεται ελεγκτέος βάσει των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών της. Για τον σκοπό αυτό, ο κ. Αθανασίου παρέλαβε σχετική επιστολή, τα Πρακτικά της συνεδρίασης, αλλά και τη σχετική αναφορά-καταγγελία εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία είχε νωρίτερα καταθέσει στον πρόεδρο της Βουλής, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, κάλεσε στο γραφείο του τον Κωνσταντίνο Μάρκου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν ισχύουν όσα του αποδίδονται ότι είπε.

Ο κ. Τασούλας φέρεται να του επεσήμανε ότι τέτοια περιστατικά φέρνουν γενικά σε δύσκολη θέση τον κοινοβουλευτισμό, δίνοντας αφορμές σε όσους καραδοκούν στην γωνία κατά της Δημοκρατίας.