Στην Ελλάδα την Τρίτη το ελικοπτεροφόρο των ΗΠΑ USS Hershel «Woody» Williams

Στην Ελλάδα την Τρίτη το ελικοπτεροφόρο των ΗΠΑ USS Hershel «Woody» Williams

Στον ναύσταθμο Κρήτης αναμένεται να καταπλεύσει την Τρίτη ένα από τα πιο σύγχρονα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Το αμερικανικό σκάφος αναμένεται να δέσει στο κρηπίδωμα Κ-14 του ναυστάθμου στο Μαράθι το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στο λιμάνι της Νάπολι για ανεφοδιασμό.


Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, το οποίο πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι μετά την καθέλκυσή του τον Μάρτιο, έχει μήκος 230 μέτρα και ανήκει στον 6ο στόλο.

Το συγκεκριμένο πλοίο πήρε το όνομά του από τον πεζοναύτη Hershel “Woody” Williams ο οποίος στις ΗΠΑ είναι διάσημος για τον ηρωισμό που έδειξε στη μάχη της Ιβο Τζίμα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για την οποία και βραβεύτηκε με μετάλλιο από τον πρόεδρο Τρούμαν στις 5 Οκτωβρίου 1945.

Την άφιξη του εν λόγω πλοίου στην Ελλάδα είχε προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.