Στην Ελλάδα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην Ελλάδα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Επίσκεψη στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη και το Άγιο Όρος, πραγματοποιεί από σήμερα και μέχρι τις αρχές Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Καβάλας θα μεταβεί στη Δράμα, προκειμένου να ψάλλει τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας Κυρού Παύλου, με τον οποίο συνδέονταν με προσωπική φιλία και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη.

Το απόγευμα θα επισκεφτεί τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ), ενώ αναμένεται να επισκεφτεί τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο αλλά και να δεχθεί τον νέο Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος από τις 27 ως τις 29 Μαΐου και συγκεκριμένα τις Μονές Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων και Καρακάλλου.

Η επίσκεψή του θα ολοκληρωθεί το πρωί της 1ης Ιουνίου με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Μηχανιώνα και επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των προσφύγων της μικρασιατικής καταστροφής.