Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ζητήσει το πόρισμα για το C4i

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ζητήσει το πόρισμα για το C4i

Να διαπιστώσει αν είχαν τεθεί υπόψιν του Κοινοβουλίου όλα τα στοιχεία για την υπόθεση του C4i θα ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, εξετάζοντας το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και όλο τον φάκελο για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, με αφορμή αναφορά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) επισκέφθηκε σήμερα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του C4i, ενώ κατέθεσαν αναφορά στην κ. Δημητρίου με θέμα «Ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο».

Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεωδώρου και Γιάννης Κουτσούκος. 

Μετά την αναφορά των βουλευτών η εισαγγελέας του Α.Π., σύμφωνα με πληροφορίες από το dikastiko.gr, θα ζητήσει από τη Βουλή το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και όλο το φάκελο της υπόθεσης. 

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών της ΔΗΣΥ, επικαλείται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (1732/2017) με το οποίο στάλθηκαν 18 κατηγορούμενοι στο εδώλιο, και το οποίο όπως αναφέρουν, υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση με την οποία διαπιστώθηκε ότι οι πρώην υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ.

Με την αναφορά τους, οι βουλευτές γνωστοποιούν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα ερωτήματα που έχουν απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης για το ζήτημα και καταλήγουν:

«Δια της παρούσης δε, αναφορά μας, θέτουμε σε γνώση Σας το ως άνω ιστορικό, δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών, σας ζητούμε να επιληφθείτε αυτής, κατά το λόγο αρμοδιότητα σας, για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας. Ευελπιστούμε δε, ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».

Μαξίμου: Ηθικό και θεσμικό ατόπημα από ΚΙΝΑΛ

Ως «ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΙΝΑΛ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του».

Τέλος, επισημαίνει ακόμα ότι «μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου» και ρωτά αν «θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους»