Στην Χ. Τρικούπη ο Γ. Παπανδρέου για τις υπογραφές - Τι έκαναν οι άλλοι υποψήφιοι

Στην Χ. Τρικούπη ο Γ. Παπανδρέου για τις υπογραφές - Τι έκαναν οι άλλοι υποψήφιοι

Στα γραφεία του κόμματος του ΚΙΝΑΛ μετέβη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να καταθέσει τη λίστα με τις υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, λίγο πριν λήξει η προθεσμία στις 6 το απόγευμα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σύνολο των υπογραφών που απαιτούνται για την υποψηφιότητά του έχει συμπληρωθεί και το έχει ξεπεράσει, ενώ υπενθυμίζεται πως από χθες έχει ανοίξει πλατφόρμα συλλογής υπογραφών στη προσωπική σελίδα του στο διαδίκτυο εδώ

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις έξι έχουν καταθέσει τις υπογραφές στήριξης των υποψηφιοτήτων τους οι: Παύλος Χρηστίδης και Παύλος Γερουλάνος, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασαν τις υπογραφές και αναμένεται να καταθέσουν στην αρμόδια Επιτροπή οι  Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

Παύλος Χρηστίδης

Τις απαιτούμενες υπογραφές για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε λίγα λεπτά πριν λήξει η προθεσμία και ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος με δήλωσή του αναφέρει ότι συγκέντρωσε «7000 τιμητικές υπογραφές». «Η υποψηφιότητά του θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας», σημειώνει.

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

«7000 τιμητικές υπογραφές. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο. Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας:

- για κοινωνική δικαιοσύνη

- για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία

- για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενια

- για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ' τους γονείς τους.

Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο Ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δυσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση.

Restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με όραμα και σχέδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χέρι μας».

Παύλος Γερουλάνος

Ο Παύλος Γερουλάνος γνωστοποίησε ότι κατέθεσε, σήμερα Πέμπτη, στην επιτροπή εκλογικής διαδικασίας (ΕΔΕΚΑΠ), 6.245 υπογραφές πολιτών από όλη τη χώρα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο Π. Γερουλάνος αναφέρει:

«Πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας. Μπροστά μας έχουμε σχεδόν δύο μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.

Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι».

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Β. Κεγκέρογλου

Την απόφασή του να αποσυρθεί από τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, ανακοίνωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, αναφέροντας ότι θα συνεχίσει από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. «Η υποψηφιότητα του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Βασίλης Κεγκέρογλου:

«Προτεραιότητα μου η ενότητα, η μαζική συμμετοχή και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η υποψηφιότητά μου, αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την ασθένεια της Προέδρου μας, στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως την διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Όπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Αξιολογώντας, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες, συντρόφους και συντρόφισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνη τους με κάθε πολιτική μου ενέργεια και πράξη.

Είναι αυτονόητο ότι οι υπογραφές ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται. Η επιλογή του νέου Προέδρου είναι απόφαση του καθένα και της καθεμιάς που θα συμμετέχει στις εκλογές. Βασικό κριτήριο είναι η δυνατότητα κάθε υποψηφίου να αντιπολιτευθεί υπεύθυνα και δυναμικά την Κυβέρνηση της Ν.Δ και να αντιπαραθέσει την αυτόνομη πολιτική μας ταυτότητα και ολοκληρωμένη πρόταση στην αδύναμη, ανεπαρκή και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.Να κάνει τη Δημοκρατική Παράταξη και πάλι Πρωταγωνιστή.

-Καλώ όλους και όλες που αναζητούν ένα αύριο με βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη να συμμετέχουν στις εκλογές.

-Κάθε ψήφος μάς δίνει δύναμη!»