Στην Αθήνα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου - Συναντώνται με τον πρωθυπουργό

Στην Αθήνα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου - Συναντώνται με τον πρωθυπουργό

Δεκτό από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι έγινε το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, το οποίο πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, μετά από 21 χρόνια και έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η επίσκεψη του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και την επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Βασιλιάς και η υπουργική αντιπροσωπεία θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος θα πραγματοποιήσει μια σύντομη παρουσίαση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αθήνα. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, πανηγυρική τελετή όπου ο Δήμαρχος θα απονείμει το χρυσό μετάλλιο της πόλης των Αθηνών στον Βασιλιά.

Η Βασίλισσα θα επισκεφθεί το Χαμόγελο του Παιδιού, ο οποίος σε περιπτώσεις εξαφάνισης παιδιών συνεργάζεται ενεργά με την “Child Focus” στο Βέλγιο. 

Η πρώτη ημέρα της Επίσημης Επίσκεψης θα ολοκληρωθεί με το καθιερωμένο Επίσημο Δείπνο, που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τιμήν του Βασιλιά και της Βασίλισσας.