Στην Αίγυπτο ο Γάλλος ΥΠΕΞ για Λιβύη, Μ. Ανατολή και Α. Μεσόγειο

Στην Αίγυπτο ο Γάλλος ΥΠΕΞ για Λιβύη, Μ. Ανατολή και Α. Μεσόγειο

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, μαζί με τους ομολόγους του από την Αίγυπτο, τη Γερμανία και την Ιορδανία, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου. Πρόκειται για την τρίτη τέτοια συνάντηση.

«Στο θετικό περιφερειακό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί χάρη στην κανονικοποίηση και την αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και σε πολλές αραβικές χώρες», προσθέτει η εκπρόσωπος, στόχος της συνάντησης είναι «η συνεισφορά στην επανεκκίνηση του διαλόγου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, προσβλέποντας στην επίλυση της διαφοράς βάσει του διεθνούς δικαίου και των συμφωνηθεισών παραμέτρων.

Ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν θα έχει ακόμη διμερείς επαφές με τις αιγυπτιακές αρχές. Οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά για τις περιφερειακές κρίσεις και ειδικότερα για την κατάσταση στη Λιβύη, την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, για τον Λίβανο και την Ανατολική Μεσόγειο.