Στίβεν Μνούτσιν: Δεν αποτελεί επιλογή ένα νέο lockdown - Πιθανό νέο πακέτο στήριξης

Στίβεν Μνούτσιν: Δεν αποτελεί επιλογή ένα νέο lockdown - Πιθανό νέο πακέτο στήριξης

Την εκτίμηση πως δεν αποτελεί επιλογή ένα νέο lockdown στην οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ εξέφρασε με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, προαναγγέλλοντας παράλληλα ένα νεό πακέτο στήριξης.

«Δεν γίνεται να σταματήσουμε ξανά την οικονομία. Νομίζω πως έγινε απόλυτα αντιληπτό πως βάζοντας στοπ στην οικονομική δραστηριότητα κάναμε μεγαλύτερη ζημιά» είπε ο Υπουργός μιλώντας στον Τζιμ Κρέιμερ στο δίκτυο CNBC.

Τα σχόλια του υπουργού έρχονται εν μέσω ανησυχίας για την ύπαρξη δεύτερου κύματος κρουσμάτων αφού το Τέξας  ανέφερε αύξηση μολύνσεων για τρίτη συνεχή ημέρα, όπως και η Καλιφόρνια.

Την ίδια ώρα ο Μνούτσιν δήλωσε έτοιμος να συζητήσει ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας με το Κογκρέσο καθώς ούτως ή άλλως συζητά με τους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων την παρακολούθηση των προγραμμάτων στήριξής και την διανομή των βοηθημάτων στις επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι προ εβδομάδων, η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε ένα πακέτο μέτρων ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο είχαν προτείνει οι Δημοκρατικοί. Η εν λόγω πράξη δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την κυβέρνηση αλλά θεωρείται ότι αποτελεί "βάση διαπραγματεύσεων" ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους.