Στη Ζυρίχη ο Γ. Γεραπετρίτης για επαφές με τη FIFA

Στη Ζυρίχη ο Γ. Γεραπετρίτης για επαφές με τη FIFA

Στη Ζυρίχη μεταβαίνει τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο Γ. Γεραπετρίτης, όπου θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γκρεγκ Κλαρκ, τη διευθύντρια Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών Έμιλι Σόου και τεχνικά κλιμάκια της Διεθνούς Ομοσπονδίας για θέματα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης του Πρωθυπουργού να θεσπιστούν αυστηροί κανόνες για την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου ο υπουργός Επικρατείας μεταβαίνει εκ νέου στην Ελβετία προκειμένου να συναντηθεί αυτή τη φορά με υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA αλλά και τεχνικά κλιμάκια.

Η Κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει το κεφάλαιο αυτό το ταχύτερο δυνατό και να θέσει σε εφαρμογή τους κανόνες που θα διέπουν το δημοφιλέστερο εκ των αθλημάτων, έχοντας προειδοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους πως αν δεν τους τηρήσουν τότε θα υπάρξουν αυστηρές ποινές για κάθε έναν χωριστά που δύναται στο τέλος να οδηγήσουν ακόμη και σε λουκέτο.

Παράλληλα, σε σημερινή του συνέντευξη στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Επικρατείας, επεξήγησε το πλαίσιο στο οποίο θα αφαιρούνται βαθμοί από ομάδες με πολυϊδιοκτησία. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει παραβίαση αφαιρούνται 5-10 βαθμοί από την τρέχουσα βαθμολογία. Εντός ευλόγου χρόνου όπως προβλέπεται θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση όσων παραβίασαν τη διάταξη. Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει είτε αυτεπαγγέλτως ή από καταγγελία νέα διαδικασία με την οποία θα διαπιστωθεί μη συμμόρφωση και επανάληψη των κυρώσεων».

Επεξηγώντας περαιτέρω τα περί εύλογου χρόνου ο υπουργός ανέφερε ότι «Για παράδειγμα μια μεταφορά μετοχών θα πρέπει να γίνεται με το προβλεπόμενο δίκαιο για τις επιχειρήσεις. Δεν θα είναι μια ημέρα, δεν θα είναι και 10 μήνες. Αυτό προβλέπεται από τις γενικές διατάξεις που εφαρμόζονται σε κάθε δικαιοδοτική απόφαση. Θα πρέπει να συμμορφωθούν εντός ευλόγου χρόνου αλλιώς θα υπάρξει επανάληψη ποινής». 

Ταυτόχρονα μίλησε για συναντίληψη με την UEFA που εντός του Φεβρουαρίου θα καταθέσει τις προτάσεις της για την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας και μάλιστα μακράς διάρκειας.