Στη νέα ναυτική βάση της Αιγύπτου κατέπλευσε η φρεγάτα «Σαλαμίς»

Στη νέα ναυτική βάση της Αιγύπτου κατέπλευσε η φρεγάτα «Σαλαμίς»

Η φρεγάτα «Σαλαμίς» είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο της χώρας μας που κατέπλευσε στη νέα ναυτική βάση με την επωνυμία «3η Ιουλίου» στο Gargoub της Αιγύπτου, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής της και την αντικατάταστασή της στην επιχείρηση UNIFIL MAROPS (United Nations Interim Force In Lebanon) στην Ανατολική Μεσόγειο από τη φρεγάτα «Κανάρης».

Η φρεγάτα «Σαλαμίς» κατέπλευσε το περασμένο Σάββατο στη νέα αιγυπτιακή βάση και απέπλευσε την επομένη για το ναύσταθμο της Σαλαμίνας, οπότε πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με την αιγυπτιακή φρεγάτα «ENS Alexandria» στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια της βάσης. Κατά την εν λόγω συνεκπαίδευση τύπου PASSEX εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, προχωρητικών ελιγμών και θαλάσσιας ασφάλειας (maritime security).

ΟΙ σχετικές δραστηριότητες αναδεικνύουν τη διαρκώς αναβαθμιζόμενη συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών όσο και το ρόλο τους ως πυλώνων σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Δείτε το βίντεο με τον κατάπλου: