Στη Μυτιλήνη η επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης της ΕΕ για το Μεταναστευτικό

Στη Μυτιλήνη η επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης της ΕΕ για το Μεταναστευτικό

Επίσκεψη στη Μυτιλήνη, στη συνέχεια χθεσινής, ανάλογης, στη Χίο, πραγματοποιεί σήμερα η διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης της ΕΕ για το Μεταναστευτικό DG HOME και επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μπεάτε Γκμίντερ.

Η Μπ. Γκμίντερ, η οποία συνοδεύεται από ειδικούς συνεργάτες και εκπρόσωπο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, νωρίς το πρωί επισκέφθηκε το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ και συμμετείχε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή ειδικών, στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο και τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

«Όχι» λέει το 78% σε νέες δομές

 

Ο τελευταίος παρέδωσε στην Μπ. Γκμίντερ δημοσκόπηση την οποία παρήγγειλε η περιφέρεια και σύμφωνα με την οποία οι τοπικές κοινωνίες των νησιών του Βορείου Αιγαίου διαφωνούν, σε ποσοστό 78%, με τη δημιουργία νέων δομών.

Έξω από το κτίριο της περιφέρειας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Μπ. Γκμίντερ με τον περιφερειάρχη, ομάδα συνδικαλιστών με το πανό του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, φώναζε συνθήματα κατά της δημιουργίας της νέας δομής στη θέση Βάστρια, στη Λέσβο.