Στη Μόσχα ο Μπόλτον για να προετοιμάσει τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Στη Μόσχα ο Μπόλτον για να προετοιμάσει τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Μόσχα, δήλωσε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η επίσκεψη του Μπόλτον έχει σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος για μια ενδεχόμενη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο πηγές.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συζήτησαν σήμερα στη Μόσχα τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν και την πρόοδο στην Κορεατική χερσόνησο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Επικαλούμενο τον Γκουτέρες, το πρακτορείο Interfax ανέφερε πως η Ρωσία και τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται για την εφαρμογή των συμφωνιών στην ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία που συζητήθηκαν νωρίτερα φέτος στο Σότσι της Ρωσίας.

Τον Ιανουάριο, η υπό την αιγίδα της Ρωσίας διάσκεψη στο Σότσι για την επίτευξη ειρήνης στη Συρία, συμφώνησε για τη δημιουργία μιας συνταγματικής επιτροπής η οποία θα εργαστεί στη Γενεύη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP