Στη λήψη νέων μέτρων κατά του κορονοϊού προχωρά η κυβέρνηση

Στη λήψη νέων μέτρων κατά του κορονοϊού προχωρά η κυβέρνηση

Στη λήψη νέων μέτρων για τον κορονοϊό, προχωρά η κυβέρνηση όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, με τον πρωθυπουργό, τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά. Τα 355 κρούσματα που εντοπίστηκαν μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. 
 
Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. 

«Κάνω για ακόμα μια φορά, έκκληση στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα» αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας και προαναγγέλλει νέα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των μέτρων που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη και αναμένεται να ανακοινωθούν, είναι η αυστηροποίηση των ελέγχων των εισερχομένων στη χώρα με υποχρεωτικό τεστ για κορονοϊό, ενώ πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα αναμένεται να εφαρμοστούν για όσους εισέρχονται από τις χώρες στα βόρεια σύνορα της χώρας όπως η Αλβανία.

Επίσης, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει περιορισμός στο ωράριο μπαρ, νυχτερινών κέντρων και χώρων εστίασης μέχρι τις 11 μ.μ.