Στη Λάρνακα το πλωτό γεωτρύπανο Tungsten Explorer της ENI – TOTAL

Στη Λάρνακα το πλωτό γεωτρύπανο Tungsten Explorer της ENI – TOTAL

Στο λιμάνι της Λάρνακας αγκυροβόλησε το πλωτό γεωτρύπανο Tungsten Explorer, το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από τις εταιρείες ENI-TOTAL., καθώς οι δυο ανάδοχοι αποφάσισαν από κοινού αυτό να παραμείνει στην Κύπρο για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον κυπριακό «Πολίτη» αν και οι εν λόγω γεωτρήσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν την περασμένη άνοιξη, εντούτοις τα γεωτρητικά προγράμματα έχουν μεταφερθεί για το πρώτο τρίμηνο του 2021, κυρίως εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο απερχόμενος υπουργός Ενέργειας Γ. Λακκοτρύπης πριν από λίγες ημέρες.

Αν και οι πληροφορίες έκαναν λόγο για σχέδιο να μετακινηθεί το γεωτρύπανο από τον Λίβανο όπου και βρισκόταν για άλλη γεώτρηση, στον Τρινιντάντ, εντούτοις, ιδιοκτήτρια εταιρεία και κοινοπραξία αποφάσισαν από κοινού αυτό να παραμείνει στην Κύπρο για τους επόμενους μήνες, ούτως ώστε να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που θα κόστιζε η μετακίνησή του από το Τριτιντάντ στην Κύπρο, σημειώνει το δημοσίευμα.