Στη Γαλλία 400 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα

Στη Γαλλία 400 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα

Τη μετεγκατάσταση από την Ελλάδα στη Γαλλία επιβεβαίωσε ο Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο. 

Στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ  για τη μετανάστευση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλικής Δημοκρατίας, Κριστόφ Καστανέρ. 

Στη συνάντηση, που έγινε εν όψει και της επίσκεψης του Γάλλου Υφυπουργού Εσωτερικών, Λορέντ Νιούνεζ, στην Αθήνα τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, επιβεβαιώθηκε η γαλλική πρόταση μετεγκατάστασης 400 αιτούντων άσυλο στη Γαλλία, που είχε υποβάλλει ο Κρ. Καστανέρ με επιστολή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Κρ. Καστανέρ τόνισε στον κ. Κουμουτσάκο ότι η Γαλλία στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος. 

Οι δύο πλευρές, τέλος, συμφώνησαν για συνέχιση των επαφών και συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας εν όψει των προσεχών διαπραγματεύσεων για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.