Στη φυλακή μόνο ένας από τους 16 για το «επαναστατικό ταμείο»

Στη φυλακή μόνο ένας από τους 16 για το «επαναστατικό ταμείο»

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν στη συντριπτική τους πλειονότητα οι 16 συλληφθέντες για την υπόθεση του μυστικού λογαριασμού που διατηρούσε ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου.

Οι μισοί απ' αυτούς απολογήθηκαν την Παρασκευή στον εφέτη ειδικό ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο και οι υπόλοιποι χθες το πρωί.

Σε όλους επεβλήθη ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ κάποιοι υποχρεούνται να δίνουν το «παρών» στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους. Μόλις ένας από τους 16 κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς τη στιγμή της σύλληψής του είχε στην κατοχή του σημαντική ποσότητα ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Καθημερινη, οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης του κ. Νικόπουλου. Εις βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και «ξέπλυμα» καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό που είχε ανοίξει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας ο –κατηγορούμενος για το «τρομο-πακέτο» στον Λουκά Παπαδήμο– Γιαγτζόγλου. Σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές αρχές, οι συλληφθέντες δεν έχουν διασύνδεση με τον 29χρονο φερόμενο ως τρομοκράτη και δεν ήξεραν τον τελικό παραλήπτη των χρημάτων. Ωστόσο, στόχος της ανάκρισης ήταν να υποχρεωθούν να κατονομάσουν το άτομο που τους είχε υποδείξει να τοποθετήσουν χρήματα στον επίμαχο λογαριασμό. Πληροφορίες της «Κ» κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι αρκετοί από τους κατηγορουμένους απάντησαν με λεπτομέρεια στις ερωτήσεις του κ. Νικόπουλου και επομένως είναι πιθανή, το επόμενο διάστημα, η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης.

Φωτογραφία: Ιntime