Στη Βουλή η μήνυση κατά Σκουρλέτη και Τόσκα για το Μάτι

Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2018, 11:07
-A +A
Στη Βουλή η μήνυση κατά Σκουρλέτη και Τόσκα για το Μάτι

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση κατά των πρώην υπουργών, Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα και κατά παντός άλλου υπευθύνου, που κατέθεσε τον Αύγουστο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η Βαρβάρα Φύτρου, ανοίγοντας το δρόμο για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των πολιτικών προσώπων που είχαν την ευθύνη συντονισμού του κρατικού μηχανισμού στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι όπου έχασαν τη ζωή τους 98 άνθρωποι.

Εκτός των δύο υπουργών, η μηνύτρια, η οποία έχασε τον σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της, στρέφεται και κατά κάθε αρμόδιου επικεφαλής τόσο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας όσο και κατά της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, του τέως γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Στη μήνυση ζητείται να τεθεί υπό διερεύνηση το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, δηλαδή πως οι αρμόδιοι, ενώ γνώριζαν πως επίκειται κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές, δεν έπραξαν ό,τι όφειλαν να πράξουν, το αποδέχτηκαν δηλαδή ως ενδεχόμενο. 

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, Βασίλη Καπερνάρο, η μήνυση της Βαρβάρας Φύτρου ανοίγει το δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή. 

«Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο», δηλώνει ο συνήγορος.

«Καταθέσαμε μια μήνυση με στοιχεία που αποδεικνύουν την υπευθυνότητα και τη συνυπευθυνότητα όλων των μηνυομένων από εμάς μεταξύ των οποίων είναι και ο υπουργός Σκουρλέτης και ο πρώην υπουργός Τόσκας. Ως εκ τούτου, μιλήσαμε και με τον προϊστάμενο, τη Δευτέρα αμελλητί σύμφωνα με το Σύνταγμα η υπόθεση πάει στη Βουλή» είχε δηλώσει ο κ.  Καπερνάρος την ημέρα που κατατέθηκε η μήνυση. 

Τέλος, σημειώνεται ότι η μήνυση διαβιβάστηκε σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που ορίζει την αμελητί αποστολή στη Βουλή δικογραφιών προκειμένου να ελεγχθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 13/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα