Στη Βουλή η άρση ασυλίας του Πολάκη

Στη Βουλή η άρση ασυλίας του Πολάκη

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση καθώς στη Βουλή θα διεξαχθεί η συζήτηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο λόγος για τη σημερινή συζήτηση είναι οι σε βάρος του Πολάκη δικογραφίες που έχουν σταλεί και αφορούν την υπόθεση της κρυφής καταγραφής της συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας και μια μήνυση του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Στ. Πουλή. Σημειώνεται ότι από την πλευρά του ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε το νόμο περί ευθύνης υπουργών ώστε να μην αρθεί η ασυλία του.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης προειδοποίησε ότι για μια ακόμη φορά θα ζητήσει να «πάει» με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών (που ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να υποστηρίζει πως πρέπει να καταργηθεί) σε μια συνέχεια της πρακτικής που έχει εφαρμόσει για όλες τις δικογραφίες που έχουν έρθει εις βάρος. Τότε, με την «βοήθεια» των συντρόφων του, που διέθεταν την πλειοψηφία, ο κ. Πολάκης όντως εντάσσονταν στην πρόνοια του άρθρου 86.

Σε δηλώσεις του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός έχει αφήσει να εννοηθεί ότι πρόκειται για μεθοδεύσεις της Βουλής ενώ κατηγορεί τους εισαγγελείς διότι έστειλαν τη δικογραφία ως βουλευτική κι όχι ως υπουργική, με αποτέλεσμα να τίθεται θέα άρσης της ασυλίας του.

Φωτογραφία intime news