Στέλνουν στον θάνατο παιδιά

Στέλνουν στον θάνατο παιδιά

Παρά τις προσπάθειες και τις εκκλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσουν οι ροές μεταναστών από την Τουρκία, οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν να στέλνουν χιλιάδες μετανάστες στο ελληνικό έδαφος. Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας μετανάστες που προσέγγιζαν τη Λέσβο, με την καθοδήγηση των Τούρκων και συνοδεία τουρκικής ακταιωρού, ανέτρεψαν τη βάρκα τους με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός παιδιού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, τις 8.30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή.

Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 μετανάστες συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή.

Άμεσα επενέβη το ελληνικό σκάφος και ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Ωστόσο δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν δυστυχώς το παιδί έχασε τη ζωή του.

Όπως τονίζεται είναι πάγια τακτική των μεταναστών που έρχονται από την Τουρκία να ανατρέπουν τις βάρκες τους όταν μπαίνουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα ενώ πλέον το τουρκικό λιμενικό δεν απαντά στις κλήσεις των ελληνικών αρχών. 

Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση το Λιμενικό αναφέρει τα εξής:

«Επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού στη Λέσβο

Σήμερα στις 8.30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή.

Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης).

Το Λιμενικό προέβη σε επιχείρηση διάσωσης. Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του.

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου».