ΣΤΑΣΥ: Μεμονωμένες οι εικόνες συνωστισμού - Στους σταθμούς μετεπιβίβασης τα μεγαλύτερα προβλήματα

ΣΤΑΣΥ: Μεμονωμένες οι εικόνες συνωστισμού - Στους σταθμούς μετεπιβίβασης τα μεγαλύτερα προβλήματα

Για μεμονωμένα και όχι καθημερινά προβλήματα συνωστισμού στις αποβάθρες και τους συρμούς μετρό και ηλεκτρικού έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Χαιρέτας, ο οποίος τόνισε πως τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους σταθμούς μετεπιβίβασης, όπως στο Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, την Αττική και την Ομόνοια.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Χαιρέτας τόνισε ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν το πρωί της Τετάρτης σε ώρα αιχμής, και προκάλεσαν συνωστισμό επιβατών οφείλεται σε βλάβη σε συρμό με αποτέλεσμα όλοι οι επιβάτες να επιβιβαστούν στον επόμενο διερχόμενο συρμό, ενώ απολογήθηκε στο επιβατικό κοινό, προσθέτοντας ότι η ΣΤΑΣΥ καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ διευκρίνισε πως τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται σε σταθμούς μετεπιβίβασης, όπως είναι το Σύνταγμα, η Ομόνοια και το Μοναστηράκι, όπου μαζεύεται πολύς κόσμος.

«Δεν μπορούμε να το αρνηθούμε, δεν είναι κάτι που εύκολα μπορούμε να βρούμε μια λύση. Το ομολογούμε», τόνισε ο κ. Χαιρέτας.

Ο κ. Χαιρέτας στην συνέχεια ξήγησε ότι για πρώτη φορά στη 3 γραμμή του μετρό είναι στα 4 λεπτά ο χρόνος απόστασης κατά τις ώρες αιχμής κάτι που γίνεται «στα όρια και του προσωπικού και του τροχαίου υλικού», ενώ κατήγγειλε συστηματικές φθορές σε συρμούς και βαγόνια, που έχουν ως αποτέλεσμα οι εν λόγω συρμοί να μένουν εκτός δρομολογίων έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές τους.