ΣΤΑΣΥ: Δεν εκτροχιάστηκε το τρένο - Πώς έγινε το ατύχημα με τους 8 τραυματίες

ΣΤΑΣΥ: Δεν εκτροχιάστηκε το τρένο - Πώς έγινε το ατύχημα με τους 8 τραυματίες

Οκτώ τραυματίες, ελαφρά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι ο απολογισμός του ατυχήματος από τον εκτροχιασμό συρμού του ΗΣΑΠ στον σταθμό της Κηφισιάς.Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο συρμός μπήκε με μεγαλύτερη ταχύτητα από εκείνη που έπρεπε στον σταθμό, με αποτέλεσμα να «ολισθήσει» και να προσκρούσει σε τοίχο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ επιβάτες ενώ στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και δυνάμεις της πυροσβεστικής. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για κάποιο λόγο ο μηχανοδηγός δεν κατάφερε να ανακόψει ταχύτητα, είτε λόγω προβλήματος στο σύστημα πέδησης, είτε για άλλο λόγο που θα διερευνηθεί. 

Από το τράνταγμα, τραυματίσθηκαν οκτώ επιβάτες, ηλικιωμένοι και ορισμένοι που ήταν όρθιοι στο συρμό.Τρεις ελαφρά τραυματίες διακομίστηκαν στον Ερυθρό, ενώ οι υπόλοιποι. επίσης ελαφρά τραυματίες, στον Ευαγγελισμό.

Στο σημείο διακόπηκε προσωρινά η διέλευση των συρμών.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, που σημειώθηκε σήμερα στον σταθμό της Κηφισιάς, διεξάγει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει πως «σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό "ΚΗΦΙΣΙΑ", προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού».

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω της πρόσκρουσης 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και «Ευαγγελισμός». Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:30 και διεξάγεται κανονικά.

Τέλος, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια.