Στασινός: Η απογραφή βελτιώνει τη ζωή μας

Στασινός: Η απογραφή βελτιώνει τη ζωή μας

Η απογραφή βελτιώνει τη ζωή μας. Να "κλείσουν τα αυτιά" οι πολίτες στους αρνητές της επιστήμης και της προόδου. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, με αφορμή τη συνεχιζόμενη δημόσια συζήτηση για την εν εξελίξει γενική απογραφή κτιρίων και πληθυσμού της ΕΛΣΤΑΤ, καλώντας όλους να συμμετέχουν στη διαδικασία.

Όπως ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Η γενική απογραφή κτιρίων και πληθυσμού που διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ συμβάλει να καθοριστούν εκατοντάδες δείκτες και να ληφθούν αποφάσεις σε κάθε επίπεδο, από την τοπική αυτοδιοίκηση και την Ελληνική Πολιτεία μέχρι την ΕΕ και όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Από τα μεγάλα και δύσκολα ζητήματα μέχρι τα μικρά και καθημερινά θέματα».

Προσέθεσε δε, ότι: «Η απογραφή προωθεί έμπρακτα την επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία γιατί με βάση αυτές τις στατιστικές δουλεύουν όλοι οι επιστήμονες. Βελτιώνει τη ζωή μας, γιατί μόνο με διαθέσιμα τα στοιχεία αυτά μπορούν να σχεδιαστούν με γνώση οι πόλεις μας και οι περιοχές μας, να αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία τα ακίνητα μας, να αυξηθούν τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, να γίνουν παρεμβάσεις στο πράσινο των πόλεων και στο φυσικό περιβάλλον που θα καλυτερέψουν το μέλλον μας».

Επιπλέον, ο κ. Στασινός ανέφερε ότι η γενική απογραφή «συμβάλλει στο να αυξηθεί, ο πλούτος της χώρας και των πολιτών, γιατί πάνω σε αυτά σχεδιάζονται νέα προϊόντα και υπηρεσίες, λαμβάνονται επενδυτικές αποφάσεις, ιδρύονται νέες επιχειρήσεις και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας».

Όπως έκανε γνωστό, ήδη το ΤΕΕ τροφοδοτεί την ΕΛΣΤΑΤ με τα στοιχεία που χρειάζεται για τις νέες οικοδομές της χώρας, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η Πολιτεία δεν έχει ακόμη καταγεγραμμένα ηλεκτρονικά όλα όσα στοιχεία χρειάζεται για τις - πολλές - στατιστικές της αναλύσεις.

«Με την πρόοδο της τεχνολογίας, με τα νέα πληροφοριακά συστήματα της Πολιτείας που ολοένα και βελτιώνονται, όπως η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου που σύντομα γενικεύεται για όλα τα ακίνητα, σύντομα οι απογραφές κτιρίων θα γίνουν πιο συνεκτικές και θα διενεργούνται πιο εύκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.