Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 23:29

-A +A

Στάση αναμονής και μικρές μεταβολές στη Wall Street

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 23:29
Στάση αναμονής και μικρές μεταβολές στη Wall Street
-A +A

Από μικρές μεταβολές χαρακτηρίστηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street, καθώς είχε προηγηθεί μια εβδομάδα σημαντικών κερδών εν μέσω αισιοδοξίας για την παρασκευή ενός εμβολίου για τον κορονοϊό.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,2% στις 2.955,45 μονάδες ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε 8,96 μονάδες, ή λιγότερο από 0,1%, στις 24.465,16. Τέλος, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,4% και έκλεισε στις 9.324,59 μονάδες. 

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow κατάγραψε κέρδη 3,3%, κάτι που ισοδυναμεί με τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις του από τις 9 Απριλίου. Οι S&P 500 και Nasdaq επίσης ενισχύθηκαν περισσότερο από 3%. 

Το σήμα για άνοδο έδωσαν η είδηση την περασμένη Δευτέρα σχετικά με ένα πιθανό εμβόλιο από τη Moderna, η οποία ανακοίνωσε είπε ότι και οι 45 συμμετέχοντες στη δοκιμή του εμβολίου που ετοιμάζει είχαν αναπτύξει αντισώματα κατά το κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή πάντως τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα και στη νέα ένταση στις σχέσεις Ουάσινγκτον - Πεκίνου με αφορμή την πρόθεση της Κίνας να ενσωματώσει στο θεσμικό πλαίσιο του Χονγκ Κονγκ, ένα νόμο για την εθνική ασφάλεια που ισχύει και στο εσωτερικό της κινεζικής επικράτειας.

Η σχετική ανακοίνωση προκάλεσε την άμεση αντίδραση των ΗΠΑ, με τον πρόεδρο Τραμπ να προειδοποιεί πως η απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι «πολύ ισχυρή» σε περίπτωση που η Κίνα βάλει σε εφαρμογή τους σχεδιασμούς της για την πρώην βρετανική αποικία.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα