Στα «λευκά» η Αττική - Ποια σχολεία θα είναι κλειστά και αύριο Τετάρτη

Στα «λευκά» η Αττική - Ποια σχολεία θα είναι κλειστά και αύριο Τετάρτη

Έντονα προβλήματα σε συγκοινωνίες και μετακινήσεις προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Αττικής το πέρασμα του «Τηλέμαχου», με την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και το Σύνταγμα να έχουν σκεπαστεί από χιόνι. 

 

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη αρκετά σχολεία στην επικράτεια. Τα στοιχεία για τα κλειστά σχολεία θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τα καιρικά δεδομένα που θα σημειώνονται έως το βράδυ. 

Αναλυτικά τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική, σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας

Αττική

Στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
1. Δήμος Μαραθώνα
2. Δήμος Διονύσου
3. Δήμος Ωρωπού - Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Στην υπόλοιπη Ελλάδα κλειστά θα είναι τα σχολεία στον Δήμο Βόλβης στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκίδα, στην Καστοριά, τη Φλώρινα, κτλ. 

 

Προβλήματα στις συγκοινωνίες

Αποκαθίστανται σταδιακά τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την απόσυρση του ακινητοποιημένου συρμού στη ζώνη Πεντέλης, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η κυκλοφορία στο τμήμα Ειρήνη- Κηφισιά της Γραμμής 1 του μετρό (ηλεκτρικός) αποκαταστάθηκε, ενώ κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα οποία είχαν διακοπεί νωρίς το πρωί λόγω προβλημάτων στη σηματοδότηση του προαστιακού.

Με τροποποιήσεις εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, ειδικά στα βόρεια και τα βορειοανατολικά της Αττικής. Μεταξύ των λεωφορείων, που έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους λόγω παγετού, είναι το 550 (Κηφισιά - Παλαιό Φάληρο) πηγαίνει μέχρι το «δαχτυλίδι» στο Μαρούσι, το 622 (Άνω Γαλάτσι - Γουδή), πηγαίνει μέχρι την πλατεία Κυψέλης, το 608 (Νεκροταφείο Ζωγράφου - Γαλάτσι) και το 224 (Καισαριανή - Ελευθερίου Βενιζέλου).

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, καθώς και στην έξοδο της λεωφόρου Κατεχάκη προς Καισαριανή, που επίσης είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Πέτρο ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θήβας.

Κλειστή παραμένει από το απόγευμα της Δευτέρας η περιφερειακή οδός Πεντέλης και η λεωφόρος Πάρνηθας.

Τα ΙΧ φορτηγά άνω των 3,5 τόνων κινούνται κανονικά πλέον στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις διακοπές κυκλοφορίας. 

Πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Τετάρτη 09/01/2019

Καιρός: Νέα επιδείνωση από τα δυτικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6,

Βαθμιαία 7 με 8 και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα

Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε

Νοτιοδυτικούς 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο, όμως τις βραδινές και κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

χιόνια Αττική

χιόνια Αττική 2

χιόνια Αττική 3

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

Διαβάστε ακόμα:

- Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα - Σε ποιες περιοχές είναι κλειστά τα σχολεία

- Κλειστά τα σχολεία και σε Λέσβο, Χίο και Χανιά

- Αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων της Αθήνας λόγω κακοκαιρίας