Στα 10 εκατ. ευρώ το κόστος αποζημίωσης των ασφαλιστικών στους πληγέντες της Μάνδρας

Στα 10 εκατ. ευρώ το κόστος αποζημίωσης των ασφαλιστικών στους πληγέντες της Μάνδρας

Στα 10 εκατομμύρια ευρώ ενδέχεται να φτάσει, συνολικά, το κόστος που θα κληθούν να αποζημιώσουν οι ασφαλιστικές στους πληγέντες της περιοχής της Μάνδρας, για ζημιές του κλάδου ασφάλισης περιουσίας και αυτοκινήτου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους μεσίτες αντασφάλισης.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα NextDeal, μεγαλύτερη ζημιά, σύμφωνα πάντα με πηγές της ασφαλιστικής αγοράς, φαίνεται να έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις της Johnson & Johnson Hellas, στην οποία όμως η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει σχεδόν μηδενικό μερίδιο καθώς η εταιρία είναι αντασφαλισμένη στο εξωτερικό.

Ακόμη σημειώνεται ότι σε αυτό το στάδιο, οι μεσίτες αντασφαλίσεων δεν έχουν ακόμα αναγγελίες ζημιών που να ενεργοποιούν τις αναλογικές ή μη αναλογικές αντασφαλιστικές συμβάσεις τους καθώς δεν έχουν καταγραφεί όλες οι ζημιές. Αυτό συμβαίνει, διότι δεν είναι προσβάσιμοι όλοι οι χώροι από τους πραγματογνώμονες και τους εκτιμητές των ζημιών. Σύμφωνα πάντως με τον Ερρίκο Μοάτσο, πρόεδρο της Επιτροπής Περιουσίας της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, μετά από δύο περίπου εβδομάδες θα έχουμε τις πρώτες πιο σίγουρες εκτιμήσεις για το μέγεθος των ζημιών, όταν και θα σταλούν σχετικά ερωτηματολόγια από την ΕΑΕΕ στις ασφαλιστικές εταιρίες, για να γίνει η καταγραφή των αναγγελιών απαιτήσεων από τους ασφαλισμένους.

Οι ασφαλιστές εκτιμούν πως οι περισσότερες ζημιές θα είναι για αποθήκες, logistics και επιχειρήσεις καθώς οι κατοικίες στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν ασφαλιστικές καλύψεις, εκτός από σπίτια που είναι αγορασμένα με δάνειο, όπου η κάλυψη είναι σχεδόν πάντα απαραίτητη. Επίσης, και στον κλάδο αυτοκινήτου οι ασφαλισμένες ζημιές θα είναι λίγες καθώς τα περισσότερα οχήματα περιορίζονται μόνο στην υποχρεωτική από το νόμο κάλυψη αστικής ευθύνης, κυρίως λόγω κόστους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news