Στα 1.544 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 53 νεκροί και 91 διασωληνωμένοι
Κορονοϊός

Στα 1.544 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 53 νεκροί και 91 διασωληνωμένοι

Ακόμα  50 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην ηπειρωτική χώρα με τα 23 από αυτά να είναι στη δομή της Ριτσώνας, ενώ συνολικά 119 κρούσματα εντοπίστηκαν στο πλοίο που παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.544 (μαζί με όσα επιβεβαιώθηκαν στη δομή της Ριτσώνα και στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»), ενώ ο αριθμός των θυμάτων στα 53, αφού τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους κατά το τελευταίο 24ωρο.

Σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας  91 ασθενείς. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη, ενώ το 75% έχει υποκείμενα νοσήματα. Παράλληλα, 9 ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

Όσον αφορά τους 53 θανόντες από τον κορονοϊό, η μέση ηλικία τους είναι τα 72 έτη, ενώ οι 50 από αυτούς είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών.

Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 18.844 τεστ.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε λεπτομερώς στο θέμα των θανάτων νέων και παιδιών, λέγοντας πως η ασθένεια εκδηλώνεται εξαιρετικά σπάνια σε παιδιά. «Πρέπει, ωστόσο, να εμπεδώσουν τα ατομικά μέτρα προστασίας και να εκτιμήσουν τα μέτρα. Η θνησιμότητα στις νέες ηλικίες είναι μόλις 0,66%, στα άτομα 50 ετών και άνω στο 8%, ενώ στα ηλικιωμένα άτομα φτάνει στο 18%», τόνισε.

Επίσης ανάφερε πως τα μέτρα θα κρατήσουν σίγουρα μερικές εβδομάδες τονίζοντας πως «αν είχαμε ακολουθήσει την πορεία της Ισπανίας, θα είχαμε σήμερα 2.265 νεκρούς».

Εκτίμησε ακόμη ότι οι κινήσεις που έχουν κάνει οι επιμέρους χώρες βοηθούν στο να ανακοπεί σε ένα βαθμό ο ρυθμός επέκτασης του ιού.