Στ. Θεοδωράκης: Να σπάσει το γκέτο στα Εξάρχεια

Στ. Θεοδωράκης: Να σπάσει το γκέτο στα Εξάρχεια

«Τα Εξάρχεια πρέπει να ξαναγίνουν γειτονιά», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν λιμενικοί το βράδυ της Πέμπτης, ενώ καλεί τους υπουργούς του Αλέξη Τσίπρα «να μην κάνουν τα στραβά ματιά».

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει: «Οι ένοπλες συμμορίες που έχουν ως ορμητήριο τα Εξάρχεια δεν απειλούν μόνο αστυνομικούς -τώρα και λιμενικούς- απειλούν και καταδυναστεύουν τους πολίτες. Οι υπουργοί του κ.Τσίπρα να πάψουν να κάνουν τα στραβά μάτια. Τα Εξάρχεια πρέπει να ξαναγίνουν γειτονιά. Το γκέτο πρέπει να σπάσει».

Υπενθυμίζεται, ότι αργά το βράδυ της Πέμπτης κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος μετέβη σε σπίτι στα Εξάρχεια, παρουσία Εισαγγελέα, έπειτα από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και συνελήφθησαν δύο γυναίκες που βρίσκονταν στον χώρο. Εξερχόμενα από το σπίτι στη συμβολή Ερεσσού και Θεμιστοκλέους, τα στελέχη του Λιμενικού δέχθηκαν επίθεση από 50 κουκουλοφόρους, με αποτέλεσμα δύο από τα θύματα να μεταφερθούν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου παραμένουν νοσηλευμένοι.