Στ. Πιτσιόρλας: Η συμφωνία για το Σκοπιανό ανοίγει τεράστιες προοπτικές για την Ελλάδα

Στ. Πιτσιόρλας: Η συμφωνία για το Σκοπιανό ανοίγει τεράστιες προοπτικές για την Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι «αν επιλυθεί το Μακεδονικό ανοίγονται τεράστιες προοπτικές για τη χώρα» διατύπωσε στον ρ/σ ΘΕΜΑ ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο κ. Πιτσιόρλας, αφού χαρακτήρισε σεβαστή τη διαφωνία του Π. Καμμένου, ομολόγησε ότι η κυβέρνηση περίμενε να έχει δυσκολίες στο θέμα αυτό, αλλά αποφάσισε να προχωρήσει θεωρώντας την επίλυση του ζητήματος ως την καλύτερη επιλογή για την χώρα.

«Η ευθύνη μιας κυβέρνησης δεν είναι να έχει τη λογική του μη μου τους κύκλους τάραττε. Η κυβέρνηση δεν εκλέγεται από τον λαό για να καταγράφει δημοσκοπήσεις και να λειτουργεί βάσει αυτών», είπε χαρακτηριστικά και προέβλεψε ότι στην περίπτωση του Μακεδονικού «θα γίνει όπως στην περίπτωση του Καραμανλή» όταν έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ παρά το αντίθετο ρεύμα που υπήρχε τότε.

 

Όσον αφορά τον αριθμό των βουλευτών που πρέπει να κυρώσουν τη συμφωνία ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι «δεν προκύπτει από πουθενά η ανάγκη για κύρωση από 180 βουλευτές. Δεν προκύπτει από το Σύνταγμα αλλά αν η κυβέρνηση το κάνει για άλλους λόγους είναι άλλο θέμα, που δεν θα το κάνει».

Σχετικά με την οικονομία, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα νέο μέτρο, και πως η κυβέρνηση «έχει αποδείξει ότι στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων προχωράει». Όσον αφορά τα πλεονάσματα μέχρι το 2022, τα χαρακτήρισε «συμβιβασμό» και παραδέχτηκε ότι «έχουμε μπροστά μας δύο χρόνια δύσκολα». Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει σε λογική πλεονασμάτων, καθώς θα είναι «ανευθυνότητα αν κλωτσήσουμε τις θυσίες του λαού και επιστρέψουμε στον λαϊκισμό».