Στ. Πέτσας: Θα ξεκινήσει άμεσα η επέκταση του φράκτη στον Έβρο

Στ. Πέτσας: Θα ξεκινήσει άμεσα η επέκταση του φράκτη στον Έβρο

Η επέκταση του φράκτη στον Έβρο θα ξεκινήσει άμεσα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι αυτή την στιγμή το πιο ευάλωτο σημείο στα σύνορα είναι στο νότιο τμήμα, ενώ για το θέμα των κλειστών δομών στα νησιά τόνισε ότι τα κλειστά κέντρα είναι ένας από τους βασικούς άξονες του σχεδίου της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή τις αντιδράσεις σε Μυτιλήνη και Χίο, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «είπαμε στις τοπικές αρχές να βρούμε εναλλακτική λύση, όχι όμως να μην γίνουν οι κλειστές δομές», ενώ απαντώντας στο αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν οι κλειστές δομές σε ξερονήσια ανέφερε ότι «όλες οι προτάσεις είναι πάνω στο τραπέζι, αρκεί να καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις».

Σχολιάζοντας τις κινήσεις της Άγκυρας στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες, τόνισε ότι «η Τουρκία έγινε η ίδια διακινητής ανθρώπων και fake news», ενώ η ελληνική κυβέρνησή άλλαξε την πολιτική της γιατί αυτή την στιγμή υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας ενώ επανέλαβε ότι δεν θα περάσει κανείς τα σύνορα.

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα υποστηρίζει ο Τούρκος Πρόεδρος Τ. Ερντογάν για τα περί νεκρών και τραυματιών στα σύνορα από ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, κάνοντας λόγο για ψευδείς ειδήσεις. Σημείωσε ακόμα ότι τα βίντεο που δίνουν στην δημοσιότητα οι Τούρκοι είναι «κατασκευασμένα», τονίζοντας πως με αυτή την τακτική η αξιοπιστία της Τουρκίας «πέφτει στο μηδέν». 

Τέλος, σε ότι αφορά τον κορονοϊό, ο κ. Πέτσας είπε ότι όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας προβλέπονται στην ΠΝΠ που έχει υπογραφεί και μπορούν να ληφθούν σταδιακά, σημειώνοντας πάντως ότι «δεν έχουμε φθάσει στο χειρότερο σενάριο» και επισημαίνοντας ότι «πρέπει όλοι να παίρνουμε τα μέτρα προφύλαξης και να ακολουθούμε τις οδηγίες, ώστε να μην υπάρξει μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ξέφυγε μια κατάσταση στην  Ηλεία και βλέπετε τι συνέβη».