7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Στ. Πέτσας: Θα πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους εμβολιασμένους 

Στ. Πέτσας: Θα πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους εμβολιασμένους 

Την άποψη ότι θα πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους εμβολιασμένους εξασφαλίζοντας τους μια πιο γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα, εξέφρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι με τον διαχωρισμό των καταστημάτων στόχος είναι να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού και ταυτόχρονα να διασφαλιστούν τα εισοδήματα των επαγγελματιών.

Μιλώντας στον Ant1 ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε, όσον αφορά τα κίνητρα για τον εμβολιασμό, πως «είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα τώρα, ώστε να εκμεταλλευθούμε τους δυο μήνες του καλοκαιριού που από απομένουν και να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας τον Σεπτέμβριο».

Ερωτηθείς για το πώς θα μπορούν οι καταστηματάρχες που θα επιλέξουν να κάνουν τα μαγαζιά τους αμιγώς για εμβολιασμένους, να ελέγχουν το αν κάποιος έχει εμβολιαστεί, ο κ. Πέτσας είπε ότι θα τους δοθεί η όποια νομοθετική κάλυψη χρειαστεί, ενώ διαβεβαίωσε πως θα εξασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών.

Σχολιάζοντας την «κάρτα ελευθερίας» για τον εμβολιασμό των νέων 18-25 ετών, είπε ότι δώσαμε κίνητρο στους νέους για τους οποίους η πλατφόρμα των εμβολιασμών άνοιξε πρόσφατα, με στόχο να επιταχύνουμε τη διαδικασία, τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αλλά σαφή συμπεράσματα θα έχουμε σε 10-15 μέρες.

Ερωτηθείς αν έγιναν επικοινωνιακά λάθη σε ότι αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα κι αυτό έχει αποτυπωθεί στα νούμερα, ο κ. Πέτσας είπε ότι όντως έγιναν λάθη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να μην προχωρούν στον εμβολιασμό και να ψάχνουν για διαφορετικό σκεύασμα προκειμένου να προχωρήσουν σε εμβολιασμό.