Στ. Πέτσας: Θα ληφθούν μέτρα εφόσον χρειαστεί, ακόμη και τοπικά lockdown

Στ. Πέτσας: Θα ληφθούν μέτρα εφόσον χρειαστεί, ακόμη και τοπικά lockdown

Το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων το επόμενο διάστημα εφόσον κριθεί αναγκαίο για την προστασία από τον κορονοϊό δεν απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

 Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Mega σημείωσε ότι αυτή η εβδομάδα είναι «εβδομάδα αφύπνισης» ενώ υπογράμμισε ότι πιο σκληρά μέτρα θα ληφθούν σε περίπτωση που υπάρχουν επιπτώσεις των κρουσμάτων στο σύστημα υγείας. 

«Ευτυχώς μέχρι σήμερα τα νούμερα σε ΜΕΘ και διασωληνωμένους είναι πολύ χαμηλότερα από την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας του Μαρτίου και Απριλίου» είπε.

Συμπλήρωσε πως «πάντα μέσα στις επιλογές μας είναι η επιβολή τοπικών lockdown για την περιφρούρηση κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο και την ιχνηλάτηση τους».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρεωτική αποστολή SMS για κάποιες κατηγορίες πολιτών σημείωσε πως αυτό δεν εξετάζεται επί του παρόντος και θα εξεταστεί μόνο σε περίπτωση μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας.

Ενώ για τα πλοία σημείωσε πως «ο περιορισμός στις πληρότητες είναι ένα σκληρό μέτρο διότι δεν πρέπει να αγνοούμε ότι όσοι έφυγαν σταδιακά για τα νησιά θα πρέπει να επιστρέψουν για τις δουλειές τους». «Αν δεν τηρούνται πάντως τα μέτρα μέσα στα πλοία, τότε θα το εξετάσουμε» συμπλήρωσε.

Για το υψηλό κόστος της μάσκας μίας χρήσης που επιβαρύνει τα νοικοκυριά, υπενθύμισε ότι οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τις υφασμάτινες μάσκες που μπορούμε να κατασκευάσουμε και μόνοι μας.

«Αν χρειαστεί η επιβολή καθολικού μέτρου για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους τότε θα εξεταστούν κίνητρα, κυρίως προς τις επιχειρήσεις» δήλωσε.