Στ. Πέτσας: Όσοι λένε να ανοίξουν τα σχολεία Σεπτέμβριο, θα φοβούνται και τότε

Στ. Πέτσας: Όσοι λένε να ανοίξουν τα σχολεία Σεπτέμβριο, θα φοβούνται και τότε

Σκοπός των μέτρων είναι να βγούμε από τα σπίτια μας, «όχι για να παραμείνουμε κλεισμένοι σε αυτά», δήλωσε ο Στ. Πέτσας, τονίζοντας αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων πως «όσοι επικαλούνται ότι πρέπει να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο να ξέρουν ότι θα έχουν την ίδια φοβία και τότε».

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης όσον αφορά την επιστροφή στην κανονικότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «έχει σημασία να πάμε σταδιακά με προσοχή και να εξασφαλίσουμε πως όποια βαθμίδα ανοίξει, αυτό θα γίνει με ασφάλεια. Δεν θα φύγει ο φόβος εάν δεν τον αντιμετωπίσουμε. Ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών ώστε πραγματικά να προστατεύσουμε ό,τι κερδίσαμε με κόπο».

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως «αν εξακολουθήσει να μας συνοδεύει η ατομική ευθύνη που έχουμε επιδείξει δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα», σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός σήμερα θα δώσει το στίγμα για το σχετικό πλαίσιο για την επόμενη μέρα.

«Οι Έλληνες με τη συμπεριφορά τους επέτρεψαν να φτάσουμε εδώ για να ξαναπιάσουμε το νήμα της ζωής που αφήσαμε τον Φεβρουάριο», είπε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας πως σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης θα περιγράψει το πώς θα επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα, με καθημερινή αξιολόγηση των δεδομένων, καλώντας παράλληλα όλους να διατηρήσουν τις συνήθειες που αποκτήσαμε λόγο κορωνοϊού.

Για τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να το αφήσουμε να ευτελιστεί και πως υπάρχει παράθυρο για μεταφορά του εορτασμού μετά την άρση των μέτρων και με την τήρηση των κανόνων «χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την επαναφορά στην κανονικότητα για τον κόσμο της εργασίας».