Στ. Πέτσας: «Να διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Νίκο Παππά»

Στ. Πέτσας: «Να διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Νίκο Παππά»

Την διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως «24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά».

Αναφερόμενος στο θέμα της συνομιλίας του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «πρωτοφανές γεγονός» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί αφού, όπως υποστήριξε, «οι στενοί του συνεργάτες τον βάζουν στο κάδρο».

Στη δήλωσή του σημείωσε: «Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την αποκάλυψη για τις μεθοδεύσεις ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά.  Τα ερωτήματα όμως είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι, τι έκανε για αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά, τότε Υπουργό Επικρατείας της Κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη»; 

«Σε κάθε περίπτωση, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας, οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό», ανέφερε.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας, «Από τη μία μεριά έχουμε πρωτοσέλιδα εφημερίδων που μιλούν για ένα παρακράτος κάποιου Υπουργού, για θέματα που έχουν να κάνουν με δημοσιογράφους και παρακολουθήσεις. Λίγες ημέρες αργότερα βγαίνουν ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία δείχνουν τον Υπουργό Επικρατείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, πάλι της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε ένα παρακράτος, σε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, και έβγαζε λεφτά. Επίσης, ακούμε τον Υπουργό Επικρατείας να παροτρύνει τον συνομιλητή του  να πει στον δικηγόρο, κ. Σταύρο Παπασταύρου, να μιλήσει για την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού. Δηλαδή, πράγματα πρωτοφανή, που προκαλούν το εύλογο ερώτημα όλων των Ελλήνων, αν είναι δυνατόν όλα αυτά να γινόντουσαν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτω  από τη μύτη του κ. Τσίπρα και ο κ. Τσίπρας να μην γνώριζε. Πρέπει να βγει και να τοποθετηθεί».

«Αστεία τα περί μαγειρέματος της λίστας για τη διαφημιστική καμπάνια»

Ο Στ. Πέτσας χαρακτήρισε «αστεία» τα περί «μαγειρέματος» της λίστας για τη διαφημιστική καμπάνια του κορονοϊού ενώ τόνισε πως είχε απαντήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι «όταν ολοκληρωθεί η καμπάνια, θα δοθούν οι λίστες στη δημοσιότητα».

Όπως είπε, η δημοσιοποίηση της λίστας είναι θέμα ημερών ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το θέμα για να κατασκευάσει εχθρούς, όμως η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία δεν ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολίασε δε, πως είναι «λάθος η ταύτιση της διαφήμισης με τον χρηματισμό».

«Στα γενέθλια της κυβέρνησης θα σβήσουμε κεριά, όχι ονόματα»

Σχετικά με τον ανασχηματισμό, επανάλαβε ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού και χωρίς να απαντήσει στο πότε θα γίνει, είπε ερωτηθείς σχετικά ότι "στα γενέθλια της κυβέρνησης σβήνουμε κεράκια, όχι ονόματα".

Απαντώντας στο αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, λόγω των εξελίξεων στην οικονομία, είπε πως "από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση εφάρμοσε το πρόγραμμά της, πιο νωρίς" και αναφέρθηκε ειδικά στη μείωση φόρων και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ προανήγγειλε "γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου", η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα.

"Πρέπει να στηρίξουμε το μεσαίο στρώμα, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και σε αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει κανένας χώρος για εκλογές".

Για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «το βασικό ζήτημα  είναι ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτό το θέμα, για να πει ότι:  «Ξέρετε, δεν ακούν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν τον “παίζουν”, δεν τον αναπαράγουν, δεν τον προβάλλουν τα Μέσα Ενημέρωσης». Αυτή η προσέγγιση είναι η γνωστή συνταγή της κατασκευής εχθρών. Η αλήθεια όμως είναι μία, ότι η κοινωνία δεν ακούει το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν έχει τίποτα να πει σ’ αυτή. Πρώτον, η Αξιωματική Αντιπολίτευση κάνει πολύ μεγάλο λάθος όταν ταυτίζει τη διαφήμιση με χρηματισμό, γιατί περίπου αυτό έκανε. Και δεύτερον, το συγκεκριμένο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια που έκανε τις τελευταίες ημέρες δεν έχει στόχο ούτε την Κυβέρνηση, ούτε τη Νέα Δημοκρατία, ούτε εμένα, αλλά τους δημοσιογράφους, τους οποίους τους προσβάλλει βάναυσα».