Στ. Πέτσας: Μοναδικός σε όλο τον κόσμο που δεν κατάλαβε το μήνυμα ΕΕ σε Τουρκία ο κ. Τσίπρας

Στ. Πέτσας: Μοναδικός σε όλο τον κόσμο που δεν κατάλαβε το μήνυμα ΕΕ σε Τουρκία ο κ. Τσίπρας

Πολιτική μυωπία και μικροψυχία καταλογίζει στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο μοναδικός άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο που δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτα από την χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία, είναι ο κύριος Τσίπρας».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, αποτελεί «θλιβερή εξαίρεση, που αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο συγκρινόμενη με τις αντιδράσεις όλων των διεθνών παραγόντων, περιλαμβανομένης της ίδιας της Τουρκίας και του διεθνούς Τύπου».

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει πως «καταλαβαίνουμε ότι προσπαθεί να βρει σωσίβιο από τα εσωκομματικά του προβλήματα, αλλά απάντηση σε αυτά δεν είναι η πολιτική μυωπία και η μικροψυχία, ιδίως όταν τοποθετείται σε τόσο κρίσιμα θέματα».

Λίγο νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας είχε εξαπολύσει βολές κατά του πρωθυπουργού με αφορμή το προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία, κάνοντας λόγο για «λευκή πετσέτα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης «όχι μόνο πέρασε κάτω από τον πήχη, αλλά δεν τον έφτασε καν», εκτιμά για το ανακοινωθέν της Συνόδου πως «ούτε κυρώσεις στην Τουρκία, ούτε καν ένας μηχανισμός που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αν ξεκινήσουν ξανά οι προκλήσεις», ενώ υποστηρίζει ότι «το ερώτημα είναι γιατί τελικά πέταξε λευκή πετσέτα;»