Στ. Πέτσας: Κατέρρευσε το αφήγημα του κ. Τσίπρα για δήθεν ύφεση Μητσοτάκη

Στ. Πέτσας: Κατέρρευσε το αφήγημα του κ. Τσίπρα για δήθεν ύφεση Μητσοτάκη

Με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο του έτους και τα όσα ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ για «οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο» που «βαραίνει ακέραια την κυβέρνηση της ΝΔ» ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σημειώνει ότι «το μόνο που "κατέρρευσε" είναι το αφήγημα του κ. Τσίπρα για δήθεν "ύφεση Μητσοτάκη"».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας σημειώνει: «Ο κ. Τσίπρας έλεγε μόλις προχθές, στο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, πως “η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που συνάντησε την ύφεση πριν τη συναντήσει η πανδημία”. Σήμερα διαψεύδεται, καθώς η ΕΛΤΑΤ επιβεβαίωσε ότι μέχρι και το 1ο τρίμηνο του 2020 η οικονομία αναπτυσσόταν (+0,4%), ενώ αντίθετα η ευρωζώνη ήταν ήδη σε ύφεση (-3,7%). Και μετά ήρθε η πανδημία. Παντού, σε όλο τον κόσμο. Ο μόνος που κάνει πως δεν το βλέπει -επιβεβαιώνοντας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου- είναι ο κ. Τσίπρας».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ανακοινώσεις του φαίνεται να παρακαλάει, όπως πάντα, ακόμη και στην πανδημία, για κρίση και πόνο μήπως και αντλήσει κάποια μικροπολιτικά οφέλη. Έτσι και τώρα, παρακαλάει για πιο βαθιά ύφεση και αναδεικνύει την πρόβλεψη του ΟΟΣΑ (+0,9%), αντί θετικότερων προβλέψεων άλλων διεθνών οργανισμών, όπως της Κομισιόν (+5,0%) και του Δ.Ν.Τ. (+5,7%) για το 2021».

»Η Κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, στηρίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, για να βγούμε όλοι μαζί, όρθιοι και από αυτή την κρίση», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.