Στ. Πέτσας: Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές ελληνικής οικονομίας η αναβάθμιση από Moody΄s

Στ. Πέτσας: Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές ελληνικής οικονομίας η αναβάθμιση από Moody΄s

Πρόκειται για «ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μετά τον κορονοϊό», και μάλιστα εν μέσω της πρωτοφανούς ύφεσης και αβεβαιότητας που προκαλεί σε παγκόσμιο επίπεδο η πορεία της πανδημίας, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την αναβάθμιση της εθνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's.

«Η αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον μεγάλο διεθνή επενδυτικό οίκο, έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς θετικών εξελίξεων που αποτυπώνουν την εμπιστοσύνη, τόσο των διεθνών αγορών, όσο και των διεθνών επενδυτών, στη χώρα μας», τόνισε και σημείωσε ότι είναι ένα γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη, με το ιστορικά χαμηλό κόστος δανεισμού σε ολόκληρο το φάσμα της καμπύλης αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, και με τις μεγάλες άμεσες ξένες επενδύσεις παγκόσμιων τεχνολογικών κολοσσών στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, αντιστοίχως.

Τονίζεται ότι σήμερα, εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας σε όλο τον πλανήτη και ειδικά στην Ευρώπη, η απόδοση του 10ετούς Ομολόγου υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, στο 0,76%. Ενώ το κόστος δανεισμού στο 2ετές και το 3ετές Ομόλογο βρίσκεται κάτω από το μηδενικό επίπεδο».

«Αποτελεί ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στην μετά Covid εποχή», είχε χαρακτηρίσει και ο πρωθυπουργός την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.