Στ. Πέτσας: Η συλλογική μας απάντηση στους νεοναζί είναι το Κράτος Δικαίου

Στ. Πέτσας: Η συλλογική μας απάντηση στους νεοναζί είναι το Κράτος Δικαίου

«Η Ιστορία έγραψε: Τα νεοναζιστικά μορφώματα αποβλήθηκαν με την ψήφο των πολιτών από τη Βουλή. Και καταδικάστηκαν με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι «οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας απέδειξαν ότι είναι ισχυροί. Και ότι η συλλογική μας απάντηση στους νεοναζί είναι το Κράτος Δικαίου»

«Αυτή είναι η δύναμη της Δημοκρατίας μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας και προσθέτει ότι «χρέος των πολιτικών δυνάμεων είναι να αποκλείσουμε από το δημόσιο βίο πρακτικές και νοοτροπίες που οδηγούν σε νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που ζήσαμε στο παρελθόν».

«Η ενδυνάμωση των θεσμών είναι λοιπόν διαρκής αγώνας και ο σεβασμός στις αξίες της Δημοκρατίας καθημερινή υπόθεση όλων των πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων. Δική μας υπόθεση», καταλήγει στη δήλωσή του.

Το ίδιο είχε αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σε ανάρτηση που έκανε νωρίτερα στα αγγλικά, μετά την ολοκλήρωση της Δίκης της Χρυσής Αυγής, γράφοντας πως «η συλλογική μας απάντηση στους νεοναζί είναι το Κράτος Δικαίου. Αυτή είναι η δύναμη της Ελληνικής Δημοκρατίας».

«Our collective response to neonazis is the Rule of Law. This is the strength of Greece's democracy».