Στ. Πέτσας: Η Άγκυρα πρέπει να διαλέξει γήπεδο - Αποκλιμάκωση ή κυρώσεις

Στ. Πέτσας: Η Άγκυρα πρέπει να διαλέξει γήπεδο - Αποκλιμάκωση ή κυρώσεις

Η Άγκυρα μπορεί να διαλέξει το γήπεδο που οδηγεί στην έμπρακτη αποκλιμάκωση «ή το γήπεδο που οδηγεί στις κυρώσεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση για τα εξοπλιστικά και τα ελληνοτουρκικά, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί σε λεκτικές προκλήσεις.

Συγκεκριμένα, 

απαντώντας για την έκδοση νέας navtex από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας ανέφερε: «Δεν παρασυρόμαστε σε λεκτικές προκλήσεις, ούτε στην προσπάθεια στρατικοποίησης που επιχειρεί η Τουρκία. Είμαστε προσηλωμένοι στο τρίπτυχο: Έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία έχει μόνο ένα δρόμο. «Είναι στη σέντρα και μπορεί να διαλέξει το γήπεδο που οδηγεί στην έμπρακτη αποκλιμάκωση ή το γήπεδο που οδηγεί στις κυρώσεις».

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μετά από σχετική ερώτηση σημείωσε ότι «στα θέματα των εξοπλισμών και της ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας θα είναι σαφής ο πρωθυπουργός στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη».